Het coronavirus komt steeds dichterbij. Mensen willen weten hoe zij besmetting van het virus kunnen voorkomen. Want ondanks dat het in Nederland nog geen gevaar is, zijn de Nederlanders bang voor het virus. Zo blijkt uit een item van RTL Nieuws dat 47% zich zorgen maakt over het coronavirus en dat 53% zich geen zorgen maakt (Bron: RTL Nieuws). Bijna de helft van de Nederlanders maakt zich zorgen. Het leeft dus behoorlijk!

Symptomen van het coronavirus

Hoe kun je het coronavirus herkennen? De klachten kunnen bij iedereen anders zijn. De voornamelijke klachten van het virus zijn: verkoudheid, hoesten, benauwdheid, koorts en soms diarree. Het duurt twee tot veertien dagen tot iemand ziek wordt van deze besmetting. Niet iedereen die in contact komt met het virus hoeft direct erg ziek te worden. Wel zijn er groepen die vatbaarder zijn voor de ziekte. Dit geldt voor mensen die ziek zijn, een laag afweersysteem hebben, of die ouder zijn dan 65 jaar (Bron: Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu).

Hoe krijg je het coronavirus?

Het coronavirus kan door hoesten en niezen worden overgedragen. Daarom dragen de Chinezen ook mondkapjes. Dit doen zij om zichzelf te beschermen. Het virus bevindt zich namelijk in de keel van de persoon die besmet is. Het virus komt in de lucht wanneer de persoon hoest of niest. Wanneer je deze druppeltjes inademt is er een grote kans dat je besmet raakt.

Voorkomen van het coronavirus

Je hebt niet altijd in de hand wanneer je bacteriën binnenkrijgt, maar een manier om het coronavirus te voorkomen is het zorgen voor goede hygiëne. Handen wassen dus! Was je handen wanneer je in contact bent gekomen met veel bacteriën, zoals na het snuiten van je neus, een toiletbezoek, schoonmaken, maar ook na het aaien van dieren. Het wassen van de handen moet niet alleen achteraf, maar ook vooraf! Zo is het verstandig om je handen te wassen voordat je gaat eten. Wil je tussendoor je handen ontsmetten, maar heb je hier niet de mogelijkheid voor? Dan kun je ook onze handdesinfectiegel gebruiken.

Solvid Handdesinfectie

De handdesinfectie van Solvid verwijdert bacteriën en ziektekiemen op de handen. En naast dat het enorm effectief is, is het totaal niet schadelijk. In tegenstelling tot veel andere desinfectiemiddelen. De producten van Solvid zijn op basis van water en zout, waardoor het ook in de buurt van kinderen en dieren gebruikt kan worden. Het wordt verkocht in een handige reisverpakking, zodat je het makkelijk bij je kunt dragen.

Aan de hygiëne ligt het dan in ieder geval niet meer!