De meeste hondenbezitters weten wel dat er elk jaargetij een uitdaging om de hoek staat. Er is namelijk altijd wel iets waar je voor moet opletten wanneer je met je hond de deur uitgaat. En als we het gaat om de winter … dan hebben we het over het strooizout! Strooizout is namelijk funest voor de poten van je hond.

Zoutkorrels hebben een schurend effect

Sneeuw in Nederland, we zien het niet zoveel meer. Helaas! Het is zó prachtig als de natuur onder een witte deken verstopt ligt. Precies zo denken onze honden er ook over. Ze vinden het geweldig! Lekker spelen in de sneeuw. Dat levert niet alleen hele mooie momenten, maar ook leuke plaatjes op.

Toch is er ook een keerzijde. Om nare glijpartijen op de weg te voorkomen, wordt er gul met zout gestrooid. Super handig voor ons weggebruikers om te voorkomen dat je auto binnen no-time een voorbumper mist! Wat je hierbij alleen niet beseft is dat zout de vorm heeft van kleine kristallen met scherpe randen. Wanneer je met je hond over straat wandelt, komt het zout tussen de teentjes terecht en gaat het schuren. Vergelijk het met zand in je onderbroek. En we weten allemaal … Dat is niet fijn. Wanneer je na de wandeling dus niet op de pootjes van je hond let, schuurt het zout en raakt de huid geïrriteerd. De huid kan kapotgaan en geïnfecteerd raken. Niet wat je wilt voor jouw trouwe viervoeter.

Een simpele reiniging

Gelukkig kan je dit op een effectieve en bijna moeiteloze manier voorkomen. Wanneer je direct na de wandeling de teentjes insprayt met onze Solvid of Anoxil desinfectie, stopt de irritatie direct en verzacht het de huid. Onze desinfectiemiddelen zijn PH-neutraal en zuiverend voor de huid. Je hond zal er blij mee zijn!

productfoto aanbieding 1

Meer weten?

Wil jij ook voorkomen dat jouw hond last krijgt van onnodige irritaties en schuurplekken? Bekijk dan de webshop voor onze producten! Heb je misschien een vraag over de werking van ons product? Neem dan gerust contact met ons op.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang 5% korting op je eerste bestelling!

Een leuk kleinigheidje, tòch?

Categorieën: Blog