Ik stel je onze oude kater Gizmo voor. Hij heeft een conflict gehad met een buurkat. Ik denk dat ik je niet hoef uit te leggen hoe dat eraan toegaat. Flink wat geluid galmt door de straat en scherpe nagels vliegen elkaar aan. En ja hoor, voor je het weet is er uitgehaald naar het oog van onze kater. Katten halen vaak uit naar elkaars ogen en kunnen dan ook gemene verwondingen veroorzaken.

Gevolgen van een vechtpartij
Het oog van Gizmo was door deze vechtpartij beschadigd. Niet zo ernstig dat ik direct naar de dierenarts moest, maar ik was toch wel bezorgd. Logisch, want je hoopt natuurlijk niet dat het erger wordt. Of dat je huisdier pijn ervaart. Onder de nagels van katten zitten namelijk veel bacteriën. Wanneer deze tijdens een gevecht door de huid gaan, is er eigenlijk nog niet zoveel aan de hand. Na verloop van een week, wordt het dier sloom en even daarna kan er een bult ontstaan. Het klinkt niet zo lekker, maar dat is dan een abces vol met etter. Je kan je misschien voorstellen dat dit met een oog nóg meer irritaties en beschadigingen aan het hoornvlies kan veroorzaken. Niet wat ik wil voor mijn beestje.

Mijn aanpak
Het eerste wat in mij opkwam was: Solvid. Ik heb mijn de Solvid (hand)desinfectie spray gepakt en in een druppelflesje gedaan. Hiermee heb ik een week lang, 3x per dag in het oog van Gizmo gedruppelt. Na die week keek hij al behoorlijk een stuk frisser uit zijn oog. Na 2 weken was ook het 3e ooglid weer netjes op zijn plek gekomen. Niets meer te zien dus! De kat heeft geen vervelende behandeling gehad en voor ons waren er geen dierenartskosten.

Solvid goed voor het oog
Op onze website en in onze folder is te lezen dat Solvid geen nadelen voor oog en slijmvliezen hebben. Dit is zo onwerkelijk voor onze klanten dat we het eigenlijk altijd demonstreren. Hoe moeten we anders bewijzen dat het klopt? Dat Solvid zelfs een verzachtende werking op het oog heeft, staat nergens vermeld. Maar dit is wel waar. Ik zal je hieronder een aantal toepassingen vertellen die wij met een fijn resultaat zelf ondervinden.

Lenzenvloeistof
Solvid is een heel fijn middel om je lenzen in te bewaren en schoon te maken. De lenzen worden gereinigd en wanneer je de lenzen weer in je oog plaatst (afspoelen is niet nodig) geeft dat een verzachtend effect op het oog. Rode ogen zijn verleden tijd met Solvid.

Oogspray
Een groot aantal mensen krijgt droge ogen in warme of droge ruimtes. De ogen raken geïrriteerd en worden rood. Het voelt niet fijn en het ziet er niet prettig uit. In dat geval is het altijd een goed idee om een klein flesje Solvid bij je te hebben. Wanneer je niet thuis bent kan je het gewoon van een kleine afstand in je oog sprayen. Vind je dit nu echt niet prettig? Dan kan je de Solvid in een klein druppelflesje gieten en daarmee je ogen bevochtigen. Je zal zien dat je oog weer prettig aanvoelt. De brand gaat er direct uit. Het verzacht je oog.

Geen medicijn
Wel moet ik benadrukken dat Solvid geen medicijn is. Het wordt dan ook niet onder die voorwaarden verkocht. Wel is het zo dat ook in grootmoeders tijd vele producten met succes gebruikt werden waar het in eerste instantie niet voor gemaakt is. Doordat Solvid geen alcohol bevat en een volledig biologisch product is, lijken de toepassingen eindeloos. Er komen steeds meer toepassingen bij en deze deel ik graag in mijn blog. Mocht je dus leuke ideeën willen delen, dan hoor ik het heel graag!Categorieën: Blog