Naast ons dagelijkse ritueel van tandenpoetsen, wordt steeds vaker de mond gespoeld met ontsmettend mondwater. Dit doen we als aanvulling op het poetsen. Een goede mondhygiëne vinden we namelijk steeds belangrijker en we willen vooral een frisse adem! Een slechte adem is nu eenmaal slecht voor ons zelfvertrouwen. Er zijn veel soorten mondspoeling waar je uit kunt kiezen, maar niet al deze middelen zijn onschadelijk. Wij zetten voor je op een rijtje waar je op moet letten.

Mondspoeling op zoutbasis

Er zijn verschillende soorten mondspoelingen. Deze zijn verkrijgbaar bij de supermarkt of drogist. Het voordeel van een zoutoplossing is dat zout een reinigende werking heeft en de geur neutraliseert. Je kan zelf natuurlijk ook een zoutoplossing maken van keukenzout, maar dit wordt toch afgeraden. Keukenzout lost niet helemaal op in het water en de restanten hebben een schurend effect op het tandglazuur. Veelvuldig gebruik zal dus je tandglazuur vernietigen … En wat weg is, komt niet meer terug. Een veilige mondspoeling is ons nieuwe product: ANODENT®M. Door middel van een wetenschappelijk proces dat IMEALIT® heet, worden micro-organismen en virussen gedood. Tijdens het gebruik verandert de reactie van ANODENT®M in een zoutoplossing, het basisproduct tijdens het productieproces.
Dit betekent dat ook kinderen deze mondspoeling veilig kunnen gebruiken en er geen nadelige effecten bekend zijn.

Mondspoeling met alcohol

Wat is er dan mis met mondspoeling dat alcohol bevat? Alcohol zorgt ervoor dat de mond uitdroogt. Dit bevordert de plaquevorming en een slechte adem. Alcohol versterkt daarnaast ook de werking van zuren in allerlei dranken. Dit kan leiden tot tanderosie, wat een onomkeerbare glazuurbeschadiging bevordert. Na het gebruik van alcoholhoudende mondspoeling zou je ook zomaar positief getest kunnen worden bij een alcohol-ademtest. Daar kun je dan wel weer een kater aan overhouden ;-).

Mondspoeling met fluoride

Fluoridemondspoelmiddelen bevatten – het woord zegt het al – fluoride. Dit is een actief bestanddeel dat het tandglazuur sterker maakt. Dit mondwater is gericht op het voorkomen van gaatjes en een slechte adem. Deze middelen zijn alleen niet geschikt voor kleine kinderen.

Mondspoeling door de tandarts

Een tandarts schrijft vaak een mondspoeling voor na een tandheelkundige ingreep. Deze mondspoelingen bevatten chloorhexidine, wat niet alleen de slechte, maar ook de goede bacteriën in de mond doodt. Langdurig gebruik wordt dan ook afgeraden. Bij ANODENT®M is dit niet het geval.

Wil je meer weten over onze mondspoeling? Lees hoe het werkt.

Let op! Mondspoelingen kunnen het gebruik van flossen, tandenstokers en het tandenpoetsen niet vervangen

 

 

Categorieën: Blog