Eerder hebben wij het gehad over het ontsmetten van oppervlakten. Daarnaast hebben wij het ook gehad over het ontsmetten van de handen. Maar er zijn natuurlijk ook momenten dat je … Materialen wilt ontsmetten! Ik hoor je denken: Huh? Materialen? Ja. En het is voor de hand liggender dan je denkt.  

Vlees snijden

Het is bijna etenstijd en je staat in de keuken vlees te snijden. Je hebt natuurlijk van tevoren je handen gewassen, want je werkt met rauw vlees. Als je klaar bent met het snijden, leg je het mes en de snijplank bij de vieze vaat. Na het eten doe je de afwas of zet je de vaatwasser aan. Als de afwas gedaan is of de vaatwasser klaar is, ruim je alle spullen weer in de kast. Maar … Weet je nu zeker dat het mes en de snijplank goed genoeg ontsmet zijn? Rauw vlees heeft natuurlijk wel een impact.

Vaatwasser niet genoeg

Nee. Het is niet vanzelfsprekend dat deze spullen nu ontsmet zijn. Het hete water van de afwas of de vaatwasser is soms niet genoeg. Kijk bijvoorbeeld naar het korte programma op de vaatwasser. Het water wordt in dat geval vaak lang niet heet genoeg om een ontsmettende werking te hebben. Sta je daar weleens bij stil?

Solvid Desinfectie

Op het moment dat je zeker wilt weten dat de materialen goed ontsmet zijn, komt de Solvid Desinfectiespray weer goed van pas. Alle materialen en al het keukengerei behandel je met de spray. Daarna zet je de spullen in de vaatwasser. En of je deze nu binnen één minuut aanzet, of binnen één uur … Solvid blijft zijn werk doen.

Categorieën: Blog