De overheid en alcohol … Waarom adviseert de overheid handdesinfectie met alcohol, aan terwijl er genoeg goede alcoholvrije desinfectiemiddelen verkrijgbaar zijn? Deze zijn ook nog eens huidvriendelijk en veilig te gebruiken. Wij maken dit graag even bespreekbaar.

De overheid en alcohol: onbegrijpelijk

In de media lees je alleen maar dat we onze handen moeten desinfecteren met alcoholhoudende middelen. Dit moet het enige middel zijn dat werkt in de strijd tegen Covid-19. Het RIVM en de overheid geven dit advies. Wij worden hier best boos van, want er zijn genoeg biologische alternatieven! Deze zijn veelvuldig getest in diverse laboratoria en hebben hun werkzaamheid bewezen. Is hier iets anders aan de hand? Heeft de overheid aandelen in deze alcohol-sector? Ik vraag het me af.

Nadelen van alcoholgel

Het klopt dat de alcoholgels het meest bekend staan voor handdesinfectie. Deze gels werken goed, maar hebben ook veel nadelen. Wanneer je deze een korte tijd gebruikt is er niet zoveel aan de hand en sta je daar zeker ook niet bij stil. Maar het feit is dat de coronacrisis maar niet ophoudt en deze gels lang en veelvuldig gebruikt worden met alle gevolgen van dien.

De handen gaan kapot en dat doet pijn. Bij elke volgende desinfectiebeurt brandt de alcohol op de wonden. Dat is niet fijn en veel mensen gaan hierdoor steeds minder vaak hun handen ontsmetten. Dat heeft weer een nadelig gevolg voor de coronacrisis.

Alcoholgels blijven vaak langer nat, waardoor er een handdoek nodig is om de handen te drogen. Even weer snel een rubberen handschoen aanschieten is er niet bij. Ook de handen van kinderen of verstandelijk beperkte mensen blijven langer nat, waardoor er een risico bestaat dat de handen in de ogen of mond gestoken worden. Alcohol in de ogen is een heel groot gevaar. Kinderen vinden de dispensers ook heel interessant en gaan daaronder staan en gaan op de knoppen drukken om te onderzoeken hoe het ding werkt. Het risico dat er wat gel in het gezicht terecht komt is reëel aanwezig. Heel gevaarlijk dus!

Biologisch alternatief

Het kan ook biologisch maar dat weten veel mensen nog niet. Solvid is een biologisch afbreekbaar, alcoholvrij desinfectiemiddel voor handen en oppervlakken. Het is zacht voor de handen en snel droog. De vloeistof is niet irriterend voor de ogen of in de mond. Er zitten geen gevaarlijke stoffen in. Door de bijzondere bewerking – die het IMEALIT-proces wordt genoemd – is het een minerale vloeistof met een minimaal percentage aan zout geworden. De eigenschappen die de vloeistof heeft gekregen door het IMEALIT-proces zijn alleen dodelijk voor bacteriën, virussen en schimmels.

Dit maakt van Solvid, DÉ oplossing voor milieubewuste reiniging en desinfectie van handen, oppervlakken en drinkwater.
Solvid is verkrijgbaar in verschillende maten sprays en navulverpakkingen en er is ook een product dat geschikt is voor de vernevelingsmachines.

EcaProducts

Het is een bijzondere veelzijdig product en de toepassingsmogelijkheden zijn gigantisch. Om dit verhaal niet te lang te maken, willen wij je uitnodigen om onze website eens te bekijken. Heb je daarna nog vragen? Mail of bel ons gerust!

Heb je toch nog twijfels, maar ben je wel nieuwsgierig geworden? Vraag dan een proefflesje aan door een mail te sturen naar: ikwilsolvid@ecaproducts.nl

Handen water blauw
Categorieën: Blog