Het is zomer in Nederland, hoe fijn is dat? We genieten er met volle teugen van maar een stinkende Gft-container krijg je met dit weer zomaar cadeau erbij.

Wat kunnen wij Nederlanders toch volop genieten van dit prachtige weer. Dat moet ook wel want het kan zomaar weer voorbij zijn en daar zijn wij ons heel goed van bewust. Alle ramen en deuren gaan weer helemaal open om het huis weer te verversen en fris te laten ruiken. Voor een ieder die geen pollenallergie heeft is dit een waar feest. Lekker met de blote benen in de zon, thuis of op een terrasje in de stad.
De BBQ’s worden weer aangestoken en we hebben het reuze gezellig. Tot zover gaat het allemaal goed. Geen vuiltje aan de lucht.

Wij van EcaProducts doen aan afvalscheiding. Een bak voor het plastic, GFT en restafval. Ook verzamel ik het glas en de statiegeldverpakkingen apart in.
Doen wat we kunnen zoals zoveel huishoudens dat doen. In de zomer is alleen de Gft-container een ware veldslag na een paar warme dagen. De etenswaren in deze Gft-container gaat enorm stinken en dat trekt vliegen aan. Deze vliegen leggen eitjes in de rotte massa. Dat resulteert na een poosje in een ware uittocht van maden. Deze proberen uit de Gft-container te ontsnappen. Dat wil niemand in de tuin of voor zijn deur hebben. Dat is echt zo vies om te zien!

Ik bedacht me zo ineens om na het ledigen van de Gft-container deze eens in te spuiten met Solvid® Desinfectiespray. Voor alle bacteriën EN voor de stank. Doordat onze producten niet schadelijk zijn voor mens, dier en milieu is dit helemaal geen probleem.
Nu een week verder stinkt deze Gft-container helemaal nog niet ondanks dat ik er wel restjes eten en tuinafval in heb gegooid. Ik ben helemaal blij!

Onze Gft-container staat in de tuin en is nu helemaal geen last meer ondanks het warme weer. Zo zie je maar weer dat je door het gebruik van onze producten steeds meer toepassingen ziet. Ik wil mijn lezers dan ook graag vragen om te reageren of mij te mailen wanneer u een nieuwe toepassing heeft gevonden voor onze producten. Hoe vaker we deze producten kunnen gebruiken hoe minder chemische, natuuronvriendelijke middelen er in ons en uw keukenkastje komen te staan. En dat is toch waar we allemaal naartoe willen? Naar een schoner milieu in een duurzame wereld.