Regelmatig zijn er mensen op zoek naar desinfectiemiddelen zonder alcohol. Er is vraag naar natuurlijke producten, die even goed hun werk doen als de chemische producten. We zijn namelijk klaar met alcohol! Toch schijnt het een hele zoektocht te zijn om goede natuurlijke producten te vinden. Daarom zijn wij fan van onze merken. Anoxil en Solvid hebben beiden een krachtige werking, zonder dat deze toxische middelen zoals alcohol bevatten. Maar hoe is dit mogelijk en hoe kunnen de producten zonder alcohol de bacteriën doden? Wij leggen je dit graag uit.

“Anoxil en Solvid hebben beiden een krachtige werking, zonder dat deze toxische middelen zoals alcohol bevatten.” 

De werking van de desinfectiemiddelen

In plaats van chemische ingrediënten, zijn de producten van Anoxil en Solvid vervaardigd in het speciaal ontwikkelde Ecalit®-proces. Deze formule is gemaakt op basis van geëlektrolyseerd water en zout. Hierdoor ontstaat een sterk oxidatiemiddel dat micro-organismen (en dus bacteriën) niet overleven. Deze werkingswijze belooft een duurzame vernietiging van de bacteriën. Er is een groot gebruikersgemak, omdat naspoelen van deze producten niet nodig is. Je sprayt en klaar ben je! De producten zijn daarbij vrij van alle chemische ingrediënten. Ze zijn dan ook 100% veganistisch en biologisch afbreekbaar! Daardoor zijn de producten huidvriendelijk, niet giftig en hebben ze een laag allergie potentieel. Er zijn zelfs nog geen overgevoeligheden, allergische reacties en irritaties bekend. Het is slijmvliesverdragelijk en kan dan ook geen kwaad als het in de ogen of mond komt. Beide productlijnen zijn ook geschikt voor gebruik in de buurt van baby’s en kinderen.

De voordelen van desinfectiemiddelen zonder alcohol 

Waarom zou je eigenlijk natuurlijke desinfectiemiddelen gebruiken? Het is niet dat je het drinkt! Nee, dat klopt. Toch is het veel beter je voor je gezondheid. Zo heb je bij het gebruik van natuurlijke producten niet het probleem dat je schadelijke stoffen inademt. De geur van deze schadelijke stoffen is niet te vermijden, laat staan wat voor schade het in je longen kan aanbrengen. Ook is het slecht voor je huid en nagels wanneer je in contact komt met deze schadelijke stoffen. Bij het gebruik van natuurlijke producten is dit geen probleem! Naast dat het gezonder is voor jou, is het ook gezonder voor je omgeving. Je hoeft niet de hele tijd op je kinderen of huisdieren te letten, wanneer ze in de buurt komen van de desinfectiemiddelen. Zo heb je ook direct een veiliger thuis!